Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 10. 2009

 SLAVNOSTNÍ ZNOVUVYSVĚCENÍ KAPLE VŠECH SVATÝCH VE ŠLECHTÍNĚ

 
V podzimní odpoledne, v sobotu 31. října, na výroční slavnost šlechtínského posvícení, konalo se v 15. hodin ve Šlechtíně za přítomnosti místních věřících a občanů a také přespolních návštěvníků, slavnostní znovuvysvěcení zrekonstruované kaple Všech svatých a vedle přilehlého, dvě stě let starého kříže. Slavnost vedl otec Pavlas, hudební doprovod na přenosných klávesách zajistil Ing. Jan Veleta.
Přítomní ocenili aktivitu Obecního úřadu v Bohdanči a starosty Ing. Jaromíra Juny, jehož přičiněním obě naše památky zkrásněly a stanou se znovu ozdobou a chloubou nejen Šlechtína, ale i našeho kraje. Rekonstrukcí prošly také obrazy z této kaple, s pomocí pana Františka Tvrdíka z Prostřední Vsi a pana Františka Rokosa ze Šlechtína. 
Interiér kaple před slavností krásně připravili a ozdobili manželé Rokosovi ze Šlechtína, kteří se také společně s paní Žofií Tvrdíkovou výrazně podíleli a zasloužili na zorganizování a uskutečnění celé slavnostní akce. Ta se vydařila a účastníkům se líbila, také díky příjemnému podzimnímu počasí, kdy slunko ještě hřálo.
Domů jsme se rozešli duchovně obohaceni z nevšedního zážitku.
Je na nás všech, aby našim opraveným památkám vydržely „nové kabáty“ co nejdéle.
Můžete shlédnout fotky ze svěceni ve fotoalbu