Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝLET   NA   SVATOU  HORU …
se vydařil ☺ 

pribram--svata-hora---nas-prvni-vylet.jpg

Avizovaný výlet na Svatou horu v Příbrami a zámek Dobříš se uskutečnil v sobotu 25. dubna.
 
Výletu se zúčastnilo 43 účastníků včetně pana řidiče. Autobus se zaplnil především lidmi z naší Farnosti, Bohdanče, Nové Louky, Prostřední Vsi, Bělé, Tasic, Třebětína, Vickovic. K nám se také přidali bratři a sestry z našich blízkých sousedních farností, které spravuje pan farář Pavlas, z Červených Janovic a Pertoltic. Pan farář se k nám nemohl přidat, protože odpoledne měl mši svatou a tak nám výlet alespoň požehnal.
 
Pan řidič cestou „posbíral“ všechny účastníky a pak už jsme mířili přímo do Příbrami, kam jsme dorazili okolo 10. hodiny. Všichni si prohlédli nejen celý areál, stánky se suvenýry, někteří se prošli i schody s barokní výzdobou, kterých je celkem 300 a vedou do centra Příbrami, ale především poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie.
Po předběžné dohodě s tamní paní průvodkyní jsme se zúčastnili společně s věřícími z jiné farnosti mše svaté, která se nesla ještě v duchu Velikonoc a Vzkříšení.
 
Poté se naše výprava vydala k Dobříši, kde jsme navštívili krásný barokní zámek s francouzskou zahradou, který je v soukromém vlastnictví rodiny Coloredo-Mansfeld.
Na zpáteční cestě nám v rychlosti Janina Laudátová přečetla stručnou historii Svaté hory a pak už jsme se ubírali k domovu, kam jsme dorazili všichni a v pořádku po šesté hodině večerní. Počasí nám bylo nám požehnáno a celý den nám přálo.    A H.
 
více fotek viz fotoalbum

 

p1000768.jpg