Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Setkání Rodáků v kostele v Bohdanči
bohdanec--setkani-rodaku--prof.-pompe-25.9.-2010.jpgV sobotu 25. září se konalo setkání Rodáků, které pořádala Obec Bohdaneč a v rámci této akce byla v Bohdanči v kostele od 13.00 sloužena, se souhlasem otce Pavlase a za  účasti místních věřících i Rodáků a návštěvníků, slavnostní vzpomínková bohoslužba slova, kterou vedl profesor Karel Pompe, hudební doprovod zajistil Ing. Jan Veleta. Profesor Pompe je přímo bohdanečským rodákem a tak to byl pro něj i pro přítomné obzvláštní zážitek zúčastnit se společně slavení bohoslužeb v našem chrámu. Všichni se poté odebrali do místní sokolovny k dalšímu programu setkání Rodáků.

Článek Aktivity Bohdaneč o.s. o Setkání rodáků

Dne 25.9.2010 se konalo v bohdanečské sokolovně již tradiční setkání rodáků obce Bohdanče a přilehlých osad, Prostřední Vsi, Řeplic, Šlechtína, Kotoučova a Dvorecka, které spadají do správní působnosti naší obce.

Toto setkání proběhlo již pošesté, kdy první setkání se uskutečnilo při příležitosti 100 let založení hasičského sboru v naší obci v roce 1980, po druhé v roce 1992, po třetí v roce 1998, po čtvrté v roce 2002, po páté v roce 2006.

Po projevu, který přednesl starosta obce p. Ing. Jaromír Juna, následovalo vystoupení našich dětí, které si připravily pásmo básní a vystoupení zájmového kroužku mažoretek ze Zbraslavic, které uvedl jejich konferenciér pan Havlovic. Po občerstvení probíhala volná zábava, která ve večerních hodinách plynule přešla v taneční zábavu, kde ve večerních hodinách jako překvapení vystoupila skupina orientálního tance Malika Džamíla.